Bears Week - May Edition - Ben je nog op bezoek?

De organisatoren hebben verklaard dat het evenement is geannuleerd, maar moedigen bezoekers nog steeds aan om aanwezig te zijn. Wat zou je moeten doen?

Foto: Bezoekers die genieten van het informele plezier op "Bear Alley" in Sitges * Ja - Pre Covid vóór maskers.

De Bear-evenementen in Sitges zijn enkele van de meest populaire in Europa en daarbuiten. Veel bezoekers zullen bekend zijn met de September editie, compleet met zijn grote berenfeesten, hoofdpodium en berendorp. De Mei-editie is minder bekend, maar wordt de laatste jaren steeds populairder.

Is het evenement afgelast?

We hebben veel vragen ontvangen van bezorgde lezers die hun reis naar Sitges in mei al hebben geboekt. De organisatoren van de officiële berenevenementen vermelden op hun website:

“Het evenement wordt NIET gehouden onder de roep van Bears Sitges of met activiteiten georganiseerd door Bears Sitges.

We moedigen alle beren die van plan waren aanwezig te zijn op deze data echter aan om, als de situatie het toelaat, hun plannen om die dagen in Sitges door te brengen, te houden en zoveel mogelijk en met de grootst mogelijke veiligheid van onze Vila te genieten ... . "

Dus technisch gezien is het evenement geannuleerd. Maar ze adviseren mensen die plannen hebben om op bezoek te komen. Dus wat zal er gebeuren tijdens de "Non Bears-week in mei?"

In wezen is er niet veel veranderd. De mei-editie van de berenweek was altijd een stuk informeler en er is geen berendorp. Officiële evenementen die doorgaans tijdens de mei-editie worden georganiseerd, omvatten een diner of barbecue, enkele kroegentochten om bars en strandbijeenkomsten te sponsoren of een mogelijk berenfeest in de biologische club.

In mei gaat het meeste daarvan nog door, omdat:

  • Je kunt nog steeds naar het strand van Balmins gaan en je berenvrienden ontmoeten.
  • U kunt nog steeds de bars bezoeken die open zijn tijdens de officiële feestdag in mei.
  • Restaurants zullen open zijn, zodat u samen kunt lunchen en dineren.

De evenementen vallen echter niet onder de auspiciën van de berenorganisatoren.

Een ander belangrijk voorbehoud: - Het hangt af van de regels van Covid. Niemand heeft een kristallen bol, maar hopelijk zijn in mei de stranden open (waarschijnlijk met regels voor sociale afstand nemen vergelijkbaar met 2020​ Als het besmettingspercentage blijft dalen (vanaf maart is het van zeer hoog naar hoog gegaan), zullen er meer locaties mogen worden geopend en kunnen grotere groepen elkaar ontmoeten. Het is redelijk veilig om aan te nemen dat de openingstijden van openluchtbars met terrassen verruimd zullen worden als het goed gaat.

Hoe ziet Sitges eruit in mei 2021?

Niemand weet het echt, en we vermoeden dat dit de reden is waarom het evenementbericht is "geannuleerd". Maar het is interessant om op te merken dat de gemeenteraad, samen met de bars van Sin Street (de meeste rechte bars op weg naar het strand als je Parrots in Plz Industria passeert) een Sin Street Festival organiseert in hetzelfde weekend als de originele Bear May Edition. Het is duidelijk dat lokale autoriteiten er enigszins zeker van moeten zijn dat als de zaken verbeteren, de gebeurtenissen zullen doorgaan, binnen specifieke richtlijnen. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk dat verplicht masker dragen en groepsgrootte controles zal nog steeds op zijn plaats zijn.

Internationale reizen

Ten slotte, wanneer internationale reizen normaal worden hervat en de grenzen weer opengaan, moet nog worden bepaald. Dit jaar is de May Bears-editie misschien wel een evenement met de lokale bevolking en bezoekers uit Barcelona en Spanje. Als reizen naar Spanje is toegestaan ​​en jij zijn ingeënt en gezond om te reizen, dan kunt u ervoor kiezen om de feestdag in mei in Sitges te komen vieren. De regering van Spanje heeft nog geen richtlijnen uitgevaardigd over toelatingseisen. U kunt altijd een flexibel hotel en overstappen naar later (September misschien) als de omstandigheden veranderen.

Dus blijf op de hoogte van de blog en onze Facebook pagina en de app en we houden je op de hoogte van de laatste wijzigingen.

De meningen in dit artikel zijn bedoeld om onze lezers te adviseren over wat er mogelijk is in Sitges tijdens het feestdagenweekend in mei. Wij zijn niet betrokken bij de organisatie van dit evenement.

Booking.com

Centro Zolder

Centro Zolder

THet prachtige Centro Attic penthouse appartement met een groot terras en veel natuurlijk licht is gelegen in het centrum van Sitges aan het centrale plein "Cap de la Vila", bekend om het hoekhuis met zijn beroemde klok.

  • Slaapplaatsen 3
  • Vanaf EUR 34 p / p per nacht

Lucasland Appartement

Christie appartement

Te elegante Locasland appartement is gelegen in het hart van Sitges op slechts 3 minuten lopen van de belangrijkste stranden, een ruime en elegante woonkamer met een klein balkon, dicht bij El Piano Bar.

  • Slaapplaatsen 6
  • Vanaf EUR 22 p / p per nacht

Verblijf voor minder in het Hotel Subur in Central Sitges!

Hotel Subur ligt in het hart van Sitges, recht tegenover het homostrand en biedt veel waar voor uw geld, eenvoudige schone kamers en een heerlijk ontbijt.