Fiesta Mayor 2021 – Herzien programma

Fiesta Mayor is het belangrijkste feest van Sitges en de editie van 2021 keert terug met een herzien programma van evenementen en festiviteiten.

Fiesta Mayor Sitges

Fiesta Mayor Sitges 2021 – Speciale editie

Augustus 19th tot 25th, 2021

Dus eerst het slechte nieuws, de optochten en traditionele dansen zullen in 2021 niet plaatsvinden vanwege de huidige gezondheidsbeperkingen. Het goede nieuws is echter dat je van de dansen kunt genieten in een tentoonstelling of showformaat. Toegang tot deze shows is beperkt tot alleen kaarthouders.

Maandag 16 Augustus

 • De populaire "Barraques de Sitges” concert zal plaatsvinden in La Plana, op maandag 16 augustus. Dit is een evenement met ticket en betalend evenement.
 • Houd er rekening mee dat de 15e/16e een feestdag is in Sitges. Feest van de Assumptie.
 • In mei zullen evenementen en concerten plaatsvinden in het Prado, Casino en in La Plana. Kijk op de officiële site voor een volledige lijst met concerten. Dit zijn de hoogtepunten die u niet mag missen als u in augustus in Sitges bent.

zaterdag 21 augustus

 • 20.00 – De eerste processie zal plaatsvinden als het icoon van San Bartomeu zich een weg baant door de straten via de volgende route.
 • Baluard, Fonollar, St. Joan, Davallada, Barcelona, ​​Santiago Rusiñol, Jesús, St. Sebastià, Pont sota la via, Camí Capellans, plaça de l'Hospital en Hospital.
 • Het publiek wordt verzocht de entourage niet te volgen, maar een plek te zoeken en tijdens de processie op een vaste positie te blijven.

zondag 22 augustus

 • 21.00 – De tweede processie zal plaatsvinden terwijl de parade van de vlag zijn weg vindt naar het huis van de president van de "Comisión de Fiesta Mayor", Agustí Marcet, op Salvador Soler i Forment, 4, gevolgd door de muziekband Mestre de Montserrat , via de volgende route.
 • Baluard, plaça de l'Ajuntament, St. Francesc, Passeig Vilafranca, Camí Capellans, Lola Anglada en carrer Salvador Soler i Forment.
 • Wederom wordt het publiek gevraagd de entourage niet te volgen, maar een plek te zoeken en gedurende de processie op een vaste positie te blijven.#

Maandag 23 Augustus

 • 12.00 – De populaire komst van de reuzen. Deze enorme reuzen van papier-maché zijn zeer geliefd en zijn echte symbolen van het dorp. Ze dansen meestal hun weg door de straten van Sitges. Dit jaar treden ze op op de volgende locaties. Op verschillende locaties treden verschillende groepen op. Tickets zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden.
  PLAZA CATALUNYA, Escola de Grallers de Sitges
  Hort de Can Falç Grallers La Sitja, Saca en Flabiol
  ESCUELA ESTEVE BARRACHINA, Colla Marcet, Saca en Flabiol
  PLAZA CASTELLERS, Colla Maricel, Saca y Flabiol
 • 14.00 – Het traditionele afvuren van de kanonnen op Fragata en het luiden van de kerkklokken.
 • 17.00 & 19.00 – De populaire dansen
  Tickets zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden.
  PLAZA CATALUNI
  Gegants de la Vila, Capgrossos, Ball de Gitanes BT, Ball de Bastons Colla Vella, Ball de Cintes en Colla Jove de Castellers de Sitges
  HORT DE CAN FALÇ
  Drac, Àliga, Ball de Diables Colla Vella, Colla Jove en Colla ABPS
  ESCOLA ESTEVE BARRACINA
  Gegants Moros, Ball de Bastons Colla Noies, Ball de Bastons Colla Mitjana, Ball de Cercolets en Moixiganga
  PLAÇA KASTELLERS
  Gegants Americanos, Ball de Bastons Colla Jove, Ball de Pastorets, Ball de Panderetes, Ball de Gitanes ABPS en Colla Jove
 • 23.00 Het Vuurwerk
  Pirotecnia Igual zal gelijktijdig vanuit verschillende delen van Sitges een ongekend vuurwerkspektakel lanceren, waarbij de lucht de lucht in gaat.
  De locatie wordt enkele dagen van tevoren aangekondigd via de officiële sociale netwerken van de Fiesta Mayor.

Dinsdag 24 Augustus

 • 17.00 & 19.00 – De populaire dansen
  Tickets zijn gratis, maar moeten vooraf gereserveerd worden.
  PLAA CATALUNI
  Gegants Moros, Ball de Bastons, Colla Mitjana, Ball de Bastons, Colla Noies, Ball de Cercolets, Moixiganga
  HORT DE CAN FALÇ
  Drac, Àliga, Ball de Diables Colla Vella, Colla Jove en Colla ABPS
  ESCOLA ESTEVE BARRACINA
  Gegants Americanos, Ball de Bastons Colla Jove, Ball de Pastorets, Ball de Panderetes, Ball de Gitanes ABPS en Colla Jove Castellers de Sitges
  PLAÇA KASTELLERS
  Gegants de la Vila, Capgrossos, Ball de Bastons Colla Vella, Ball de Gitanes BT, Ball de Cintes, Colla Jove Castellers de Sitges.

Geniet van Fiesta Mayor. We moedigen u aan om ons dorp te bezoeken en lokale bedrijven te steunen. Laat je vaccineren en houd je aan de laatste social distancing regels. Als je geen veilige afstand kunt bewaren, draag dan je masker.

Aanbevolen Hotels in Sitges

De meeste hotels in Sitges liggen in het centrum van het dorp. De beste opties zijn aan de kust met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Dolce Sitges
5 Star Luxury

Hotel Dolce SitgesBooking.com

Gelegen op een 10 minuten taxirit van het centrum van de stad, dit is het enige 5-sterrenhotel in Sitges en een van de beste!

Hotel MiM
4 Star

Hotel Mim SitgesBooking.com

Nieuw, 4-sterrenhotel in het hart van Sitges met prachtige kamers, een skybar met zwembad en een prachtige dagspa om te ontspannen!