Sitges Beaches ontvangen 5 blauwe vlaggen

De onderscheidingen zijn een erkenning van de waterkwaliteit, het zand, de voorzieningen en initiatieven voor milieubescherming van het strand.

Een voorproefje van wat u deze zomer op de stranden van Sitges kunt verwachten!

De stranden van de Aiguadolç (bij Sitges Marina,) La Barra, La Ribera, Les Botigues en San Sebastián hebben de onderscheiding Blauwe Vlag ontvangen, een erkenning die milieubeheer, waterkwaliteit en strandveiligheid beloont.

La Ribera, is een van de drukste stranden van Sitges. Gelegen midden in het centrum van de stad, biedt het strand ligstoelen, strandbars, watersportactiviteiten en is het slechts een steenworp afstand van een aantal geweldige restaurants.

Het homostrand in het stadscentrum ligt net iets voorbij het strand van La Ribera, richting Pic Nic Beach restaurant. Hotels met uitzicht op het strand zijn onder meer de onlangs gerenoveerde hotels Kalma (voorheen La Nina), de Hotel Calipolis en Hotel Santa Maria.

Voor een unieke 4-sterren deluxe-ervaring verblijft u in het Hotel Casa Vilella.

Strand van San Sebastian Sitges

Balmins Beach Sitges

Twee van de stranden met de blauwe vlag lagen achter de kerk en werden vaak over het hoofd gezien door bezoekers van de stad. Ja, er is veel meer in Sitges dan in het centrum.

San Sebastian is een charmant strand op korte loopafstand van de kerk. Het strand is vrij groot en de sfeer is veel relaxter dan op de stranden in het centrum van Sitges. De Hotel San Sebastián Playa biedt uitzicht op het strand en vormt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van Sitges.

Verder buiten de stad, het strand van de haven van Sitges, Aiguadolc, is een goed bewaard geheim en een van onze favoriete ontsnappingen. Gelegen op slechts een korte taxirit van het centrum van Sitges, wordt het afgelegen strand begrensd door de bergen en de zee. Het hotel is perfect voor "een dagje aan het strand". De nabijgelegen haven biedt een aantal geweldige restaurants voor lunch en diner! Proberen El Tiburon voor heerlijke vis- en vleesgerechten.

Gay Beach Sitges in Balmins

Balmins Beach is een van de meest populaire homostranden in Sitges.

De stormen van 2020 waren niet goed voor het strand van Balmins, maar de stranden ondergaan renovaties en het grootste deel van het zand wordt bijgevuld voor het begin van het zomerse hoogseizoen.

Balmins is een van de meest populaire homostranden in Sitges en heeft een geweldige strandchiringuito waar koele drankjes en heerlijke Mojito's worden geserveerd. Het strand ligt op ongeveer 20 minuten lopen van het centrum van de stad.

Appartementen in deze buurt zijn erg gewild. Sitges Mar Blava als Cala Balmins Zeezicht zijn twee geweldige opties. Mis de kans niet om buiten te dineren La Caleta restaurant.

Het Melia Hotel is ook een goede optie voor degenen die dicht bij het homostrand van Balmins willen zijn. Het heeft twee geweldige zwembaden, superior kamers en geweldige service.

Boek de Hotel Melia Sitges, het hotel dat het dichtst bij Balmins ligt!