• SITGES CARNAVAL 2019! - Wat te verwachten!

    Het carnaval in Sitges vindt plaats van 25 februari tot 6 maart en trekt meer dan 300,000 bezoekers.

    Boek nu uw Carnival Hotel!

Carnival keert in Sitges terug FEBRUARI / MAART 2019. Kleden om indruk te maken!

Dit jaar viert Sitges Carnival zijn 44e verjaardag. Het carnaval wordt in zijn huidige vorm zonder onderbreking gehouden, elk jaar sinds 1976, toen het begon als "el Carnaval de la Democràcia" - het carnaval van de democratie. De carnavaltraditie gaat echter veel verder terug met het oudste document met betrekking tot het carnaval van Sitges uit de 15e eeuw.

Dit jaar zal het carnaval naar schatting 300,000 bezoekers trekken en 2,500 mensen op meer dan 50 praalwagens. Je kunt alle actie volgen op Facebook en Twitter via # SitgesCarnaval19.

NAAR SITGES KOMEN voor carnaval 2019

Tijdens het evenement zullen 45,000 extra zitplaatsen worden toegevoegd aan de treinroute Barcelona naar Sitges, evenals aan hoogfrequente bussen. Op maandag- en woensdagochtend zullen de treinen vanaf 01.29 uur elke 20 minuten stallen. Bussen rijden elke 30 minuten, van 23.30 tot 05.40 uur tijdens de duur van het carnaval.

Als je een bus wilt organiseren of delen, bekijk de nieuwe app, Busup!

Internationale bezoekers die vanuit Barcelona of de luchthaven reizen, moeten uitchecken Naar Sitges gaan sectie voor gedetailleerde informatie.

DONDERDAG (Dijous Gras) 28 februari

  • Aankomst van de koning!

    19.15 uur - De koning arriveert in La Fragata aan het strand! De koning zal zich een weg banen door de stad met zijn gevolg!

    weg Passeig de la Ribera, c / Bonaire, c / Parellades, Cap de la Vila, c / Major en Plaça de l'Ajuntament

  • Aankomst van de koningin

    7.30 uur, - De koningin van Carnaval zal de koning ontmoeten op Cap de La Vila.

  • De predicot

    De koning van Carnaval zal de verantwoordelijkheid voor het dorp overnemen via de "Predicot" - het voorlezen van zijn manifest, Plaça de l'Ajuntament.

Aankomst van het carnaval van de koning van Sitges

Zaterdag 2 maart

De bedrace of CURSA DE LLITS DISFRESSATS DE SITGES zoals het wordt genoemd, is een van de gekste, meest kleurrijke races die je ooit zult meemaken. Mensen in verschillende soorten kostuums (denk aan een Camp Meets Carnival) racebedden, of iets met wielen, door de straten van Sitges!

Om 11 uur 's ochtends vindt de jaarlijkse "Bed Race" zijn weg door de straten van Sitges, via de volgende route; Casino Prado, Françesc Gumà, Jesús, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pau, Passeig de la Ribera Sant Pere, Parellades, Bonaire, Passeig de la Ribera tot de tuinen van pintor Pere Pruna.

Als je op zoek bent naar de ideale plek om het beste van de race-actie te zien, ga dan naar de hoek van C.Bonaire. U zult alle balen hooi opmerken! Dit zijn de vangrails die de racedeelnemers beschermen terwijl ze in een race om de hoeken van de smalle straten suizen om de finish te halen!

Sitges-bedrace

Zondag 3 maart - Hoofdparade - RUA DE LA DISBAUXA (The Debauchery Parade)

  • De hoofdparade

    Zondag is een van de grootste dagen van de carnavalsfeesten. De hoofdparade vindt plaats vanaf 8 uur.

  • Parade-route

    Verlaat de onderkant van Avenida Sofia, Paseo de la Ribera (banda mar), La Fragata, Paseo de la Ribera (bergpad), c / Bassa Ronda, Plaça del Pou Vedre, c / Espalter, c / Sant Francesc en Cap de la Vila.

  • Onze beste tips

    Dit jaar zijn er tribunes op de hoek van Fragata waar je de hele parade op gratis plaatsen kunt zien! Maar ga er vroeg heen. Ze zullen snel vollopen. Plan uw nacht van tevoren. Je moet voor 8 uur je plek pakken om de parade te zien, maar wees bereid om te wachten. De hoofdparade kan enkele uren duren om door de straten te komen. Ga naar het door jou gekozen homobar-feest voordat de parade eindigt, om de gekke drukte van mensen te vermijden als alles eenmaal voorbij is!

Dinsdag 5 maart - Hoofdparade - RUA DE L'EXTERMINI (The Extermination Parade)

  • De tweede parade

    Op dinsdag wordt het een beetje gekker naarmate het carnaval zijn einde nadert! De parade begint om 9 uur.

  • Parade-route

    Avenida Sofia, Paseo de la Ribera (banda mar), La Fragata, Paseo de la Ribera (bergpad), c / Bassa Ronda, Plaça del Pou Vedre, c / Espalter, c / Sant Francesc en Cap de la Vila.

  • Top Tips

    Het is een beetje (hoewel niet veel) stiller op dinsdagavond versus de zondagavondparade. Als het je is gelukt om een ​​deel van de zondagse parade te zien, ga dan wat later op pad om enkele van de praalwagens te zien die je misschien hebt gemist!

Dinsdag Carnival Parade

Woensdag 6 maart - The Last Goodbye & De begrafenis van de koning!

Om 18.30 uur vindt de traditionele “Begrafenis van de Sardine” (ENTERRRO DE LA SARDINA) plaats met de dood van de Carnavalskoning en zijn processie door de stad via de volgende route, Stadhuisplein, C / Major, Cap de la Vila, c / de les Parellades, c / Bonaire, Passeig de la Ribera

Om 8 uur wordt het testament en het testament van de koning voorgelezen en wordt het carnaval officieel afgesloten met een spectaculaire afscheidsceremonie via de volgende route- Passeig de la Ribera, c / Bonaire, c / Parellades en Cap de la Vila - waar het Manifest de la Verdura zal worden voorgelezen. Hoewel de dood van de koning een trieste aangelegenheid is, is de gebeurtenis prachtig gechoreografeerd! De vele "weduwen" van de koning vechten om de meest "treurige" te zijn. Veel van de beroemdste ramen worden gekleed in Drag! Zodra het evenement is afgelopen, gaat het naar de bars en clubs voor de "Widows Night".

Speciale diners vinden plaats met aperitieven die plaatsvinden op Parrots Pub en Locacola gevolgd door een voortreffelijk diner bij de Patio.

Aanbevolen Hotels in Sitges

De meeste hotels in Sitges liggen in het centrum van het dorp. De beste opties zijn aan de kust met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Dolce Sitges
5 Star Luxury

Hotel Dolce Sitges



Booking.com

Gelegen op een 10 minuten taxirit van het centrum van de stad, dit is het enige 5-sterrenhotel in Sitges en een van de beste!

Hotel MiM, 4 Star
Stijlvol en verfijnd

Hotel Mim Sitges



Booking.com

Nieuw, 4-sterrenhotel in het hart van Sitges met prachtige kamers, een skybar met zwembad en een prachtige dagspa om te ontspannen!

Hotel Medium, 3 sterren
Geweldig zwembad en locatie

Hotel Middelgroot Sitges



Booking.com

Hotel Medium ligt in het hart van Sitges, op slechts enkele seconden van het stadscentrum met een geweldig zwembad.

Hotel ME, 4 sterren
Luxe en luxe optie

Hotel ME Terramar Sitges



Booking.com

Hotel ME Terramar Sitges is een van de beste hotels in Sitges met een eigen strandclub en grote kamers.

Meest populaire appartementen

Onze lezers beoordelen de volgende appartementen consequent met 8+. Boek een flexibel tarief. Kies uit een reeks studio's, appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers en penthouses, met lokale hulp bij het inchecken.

Groepsappartementen in Sitges

Appartement aan het strand in Sitges

Reeks appartementen aan zee met geweldige balkons.

Geschikt voor maximaal 6

Vanaf € 89 / nacht 

Destiono appartementen

Casa Esmeralda Sitges appartement

Luxe appartementen met geweldige voorzieningen en designstijl.

Selectie van 1, 2 en 3 slaapkamers.

Vanaf € 99 / nacht

1840 Apartments

1840 Apartments

Mooie selectie appartementen in een gerestaureerd gebouw.

Selectie van 1, 2, 3 en 4 slaapkamers.

Vanaf € 70 / nacht

Stedelijke Suite Appartementen

Prachtige appartementen in het hart van Sitges met uitstekende voorzieningen.

Van 2 tot 5 gasten.

Vanaf € 100 / nacht

Andere blogverhalen

Sitges-zomer-2022

Sitges in 2023

Het laatste nieuws van Gay Sitges voor het seizoen 2023, de bars, stranden van de dansclubs en de huidige situatie, plus waar te verblijven.
Sitges

Carnaval van Sitges – Wijzigingen voor het evenement in 2022

Sitges Carnaval 2022 keert terug met enkele wijzigingen in het programma, met name de parades. Alle bars en nachtbars zijn weer open.
Fiesta-burgemeester Sitges

Fiesta Mayor 2021 – Herzien programma

Fiesta Mayor is het belangrijkste feest van Sitges en de editie van 2021 keert terug met een herzien programma van evenementen en festiviteiten.

Bears Week - May Edition - Ben je nog op bezoek?

Hoewel de mei-editie technisch "geannuleerd" is, zijn veel bezoekers nog steeds van plan Sitges te bezoeken wanneer het veilig is om dat te doen.

Je top 9 van 'meest gelikete' sitges Instagram-momenten!

Bekijk je top 9 meest geliefde afbeeldingen van Instagram in Sitges in 2020!