Advies over reizen in Sitges

Gay Sitges Guide brengt u up-to-date informatie over Sitges wanneer en wanneer we deze ontvangen over de reissituatie in Spanje.

Advies over reizen in Sitges

UPDATE - mei 2021

 • Bars en restaurants. Vanaf 6 mei zijn bars en restaurants geopend van 20 uur 's ochtends tot middernacht.
 • De capaciteit is binnen beperkt tot 50%, terwijl er geen limieten zijn voor zitplaatsen buiten. Er mogen maximaal 6 personen samen aan dezelfde tafel zitten, met uitzondering van grotere groepen leden van hetzelfde huishouden, en iedereen moet een gezichtsmasker dragen als hij niet eet of drinkt.
 • Bars en restaurants in winkelcentra kunnen openen.
 • Mobiliteit. Geen mobiliteitsbeperkingen in heel Catalonië en regionale grenzen gaan open.
 • Grenzen. De landgrenzen van Catalonië zijn open.
 • Bijeenkomsten. Groepen van maximaal 10 personen kunnen elkaar in elke omgeving ontmoeten.
 • Sportscholen en sportlocaties. Sportscholen en andere sportfaciliteiten kunnen tot 50 uur op 11% van de capaciteit opengaan.
 • Sportlocaties kunnen openen met een capaciteit van 50% met maximaal 1,000 mensen binnen of 3,000 buiten of binnen als de faciliteiten voldoende worden geventileerd.
 • Winkels. Winkels en winkelcentra kunnen van 50 uur tot 6 uur op 10% van de capaciteit opengaan. Grote retailers hebben geen limieten meer op de maximale hoeveelheid ruimte die ze kunnen openen.

Reizen naar Catalonië

Alle passagiers uit een land of risicozone (met uitzondering van kinderen jonger dan 6 jaar) moeten een PCR of TMA voor SARS-CoV-2 met negatief resultaat hebben, uitgevoerd in de XNUMX uur voorafgaand aan aankomst in Spanje. De passagier kan op elk moment worden gevraagd om het testresultaat te accrediteren. Raadpleeg het  Vragen en antwoorden van het ministerie van Volksgezondheid .

Als u uit het buitenland komt, moet u uw Health Control Form (FCS) invullen en de QR die wordt gegenereerd, bezorgen. Meer weten

Toegang per vliegtuig vanuit Zuid-Afrika en Brazilië is beperkt, zodat alleen Spaanse en Andorrese staatsburgers of ingezetenen kunnen reizen. Mensen wier land van herkomst van reizen naar Spanje de Republiek India is, met of zonder tussenstops, moeten 10 dagen in quarantaine blijven na hun aankomst in Spanje of gedurende hun gehele verblijf als dit korter is dan die periode. Deze periode kan eerder eindigen als de persoon op de zevende dag een diagnostische test voor acute infectie ondergaat met een negatief resultaat. Meer informatie over de website van het ministerie van Volksgezondheid

Waar kan ik een COVID-test krijgen in Sitges?

 • Polikliniek Sitges biedt een covid-test. Antigeentest, met afspraak en resultaten binnen 15 minuten voor 40 €. U moet vroeg boeken omdat slots momenteel erg snel gaan. PCR-tests duren langer en u moet een vroege ochtendafspraak maken.
 • Synlab in het nabijgelegen Castelldefells biedt ook een covid-test aan.
 • Echevarne-kliniek in Castelldefels 5 minuten van het treinstation. Geen apt nodig. Resultaten voor snelle stroomtest in 20 minuten
 • Serveis Medic Penedes  klinieken hebben in Vilanova en Vilafranca. Ze bieden een 24-uurs service. Test genomen om 10.00 uur, normaal terug voor middernacht. Resultaatservice is in het Engels en levering is elektronisch.

Ik ben van plan om in de zomer van 2021 op bezoek te komen, zal het dan druk zijn in Sitges? Is het veilig?

Sinds begin mei keert het leven terug naar een nieuwe normaliteit. Bars en restaurants zijn tot middernacht geopend. Stranden zijn ook open. Er is geen avondklok, hoewel muziekbars en discotheken gesloten blijven.

De huidige transmissiesnelheid in Sitges blijft laag en het vaccinatieprogramma komt sinds april in een stroomversnelling. De beslissing om te reizen hangt echter ook af van uw gezondheidstoestand. Als u zich in een risicocategorie bevindt, moet u uw opties zorgvuldig overwegen en alle bezoekers aanmoedigen om te vaccineren voordat u naar ons dorp reist. We raden u aan een hotel or appartement met een flexibel annuleringsbeleid.

Hotel Calipolis Zwembad

Het is de bedoeling om met de Hotel Calipolis biedt geweldige kamers aan zee en een unieke locatie in Sitges.

Zijn de stranden van Sitges open?

Stranden zijn momenteel open voor het publiek. Sociale afstand wordt afgedwongen en er moet een afstand van 2 meter worden aangehouden. Momenteel moeten maskers worden gebruikt op weg van en naar het strand, maar NIET tijdens het zonnebaden.

Boek een hotelkamer aan het strand, The Hotel Calipolis biedt een fantastisch uitzicht!

Bears Week September Edition gaat door, met enkele wijzigingen die nog moeten worden bevestigd.

Evenementen in Sitges voor zomer 2021

OPMERKING: veel mensen stellen hun vakantie uit tot eind augustus van september, maar mensen boeken van tevoren en sommige hotels zijn al volgeboekt voor belangrijke evenementen. Het betekent ook dat er er zijn nog enkele geweldige tarieven beschikbaar voor juni en juli.

Momenteel. grote bijeenkomsten zijn niet toegestaan. De volgende evenementen zijn bevestigd door de gemeenteraad en zullen opereren onder verminderde capaciteitsbeperkingen die dichter bij het begin van elk evenement zullen worden bepaald:

 • 4 - 13 juni, Corpusfestival (Flower Carpets op de 6e)
 • 14 juni tot 1 juli - Sitges Gay Film Festival - Mostra de Cinema LGTBIQ +
 • 3 tot 11 september - Bears Week, Septembereditie

Gay Pride Sitges kan later in de zomer plaatsvinden. Er zijn besprekingen gaande over een alternatief programma op basis van de voortgang van de huidige situatie. We verwachten hier pas half juni een update van.

Voor meer informatie over de situatie in Sitges Download de app en volg onze Facebook Pagina.

Verblijf voor minder in het Hotel Subur in Central Sitges!

Hotel Subur ligt in het hart van Sitges, recht tegenover het homostrand en biedt veel waar voor uw geld, eenvoudige schone kamers en een heerlijk ontbijt.

Hotel Subur Sitges