Advies over reizen in Sitges

Gay Sitges Guide brengt u up-to-date informatie over Sitges wanneer en wanneer we deze ontvangen over de reissituatie in Spanje.

Advies over reizen in Sitges

UPDATE – juli 2021

COVID 19-update 15 juli – Catalonië 

De Catalaanse regering heeft nieuwe beperkingen aangekondigd om de huidige golf van Covid tegen te gaan. Dit omvat een avondklok voor iedereen, van 1 uur tot 6 uur. Er is nog steeds genoeg te doen in Sitges elke dag tussen 6 uur en 1 uur, dus maak je geen zorgen. Je zult nog veel plezier hebben! Sitges heeft uw steun meer dan ooit nodig! Annuleer niet, bereid je gewoon voor op een ander soort vakantie en help ervoor te zorgen dat kleine homo- en homovriendelijke bedrijven in Sitges overleven.

Nieuwe regels als volgt:

 • Alle activiteiten, inclusief bars en restaurants (evenals afhaalmaaltijden en bezorging), culturele activiteiten, concerten, moeten om half twaalf sluiten.
 • Alle sociale bijeenkomsten zijn beperkt tot maximaal 10 personen, zowel in openbare als in besloten kringen.
 • Lokale autoriteiten wordt aangeraden alle openbare ruimtes, inclusief parken en stranden, te sluiten van 12.30 uur tot 6 uur.
 • De duur van deze nieuwe regels wordt over 7 dagen herzien
 • Voor tips over plaatsen om te verkennen, bekijk deze Instagram-gids voor de top 30 plaatsen om een ​​cocktail te drinken in Sitges.
 • Bewoners en toeristen moeten van 1 uur tot 6 uur in hun hotel en/of thuis blijven.

Bestaande regels

 • Bars, restaurants en cafés mogen open van 6:12.30 tot XNUMX:XNUMX uur.
 • Muziekcafés zijn vanaf vrijdag 9 juli noodgedwongen weer 15 dagen gesloten.
 • Binnen is de capaciteit beperkt tot 50%, terwijl er geen limiet is gesteld aan zitplaatsen buiten. Maximaal 6 personen mogen binnen aan dezelfde tafel zitten of 10 buiten, behalve voor grotere groepen leden van hetzelfde huishouden, en iedereen moet een gezichtsmasker dragen als er niet wordt gegeten of gedronken.
 • Bars en restaurants in winkelcentra kunnen openen.
 • Mobiliteit. Geen mobiliteitsbeperkingen in heel Catalonië en regionale grenzen gaan open.
 • Grenzen. De landgrenzen van Catalonië zijn open.
 • Sportscholen en sportlocaties. Sportscholen en andere sportfaciliteiten zoals zwembaden mogen tot 70 uur 's nachts met 1% capaciteit open.
 • Mondkapjes zijn verplicht als de activiteiten binnen plaatsvinden en er meer dan 10 personen zijn. Buiten is het dragen van een mondkapje niet verplicht en kunnen er meer dan 10 personen deelnemen aan activiteiten.
 • Winkels en winkelcentra mogen van 70 uur tot 6 uur op 1% van de capaciteit open zijn, binnen de normale openingstijden van elke winkel.
 • Openbaar vervoer. Met inbegrip van diensten zoals bussen, treinen en de metro, zal het gewoon doorgaan.

Update voor bezoekers in het VK

 • Volledig gevaccineerde inwoners van het VK die in Engeland aankomen vanaf amberkleurige reislijstbestemmingen, hoeven vanaf 19 juli niet langer in quarantaine.
 • Britse bezoekers moeten echter nog steeds betalen voor Covid-tests voor en na hun terugkeer. Zie hieronder voor Covid-testopties in Sitges en Barcelona.

Reizen naar Catalonië

 • 15 luchthavens van het Aena-netwerk hebben diagnostische testklinieken voor COVID-19 in het vertrekgebied: Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, Málaga-Costa del Sol, Alicante-Elche, Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma de Mallorca, Ibiza, Menorca, Tenerife Sur, Gran Canaria, Fuerteventura, César Manrique-Lanzarote en La Palma. In Adolfo Suarez Madrid-Barajas, Malaga-Costa del Sol en Sevilla kunt u uw afspraak boeken op https://travelcovidtestcenter.com/es/. In de rest van de luchthavens kunt u de afspraak boeken op https://eurofins-megalab.com/pruebas-covid-19-en-los-aminos-de-espana/
 • Als u uit het buitenland komt, moet u het Health Control Form (FCS) invullen en de QR-code tonen bij de Border Health Control. Lees meer
 • Vanaf 7 juni mogen alle passagiers in een land of risicozone (behalve kinderen onder 12 jaar leeftijd) moet een van de volgende ondersteunende documenten overleggen met de vereisten die zijn vastgesteld door de gezondheidsautoriteit: gevaccineerd zijn tegen COVID -19, hersteld zijn van COVID-19 of een diagnostische test (zoals PCR of snelle antigeentest), 48 uur vóór de reis, die negatief is geweest. De passagier kan te allen tijde worden gevraagd deze documenten te bewijzen. Raadpleeg de polis CDL Super Session.. Raadpleeg de Veelgestelde vragen over Spanje Travel Health.
 • Op 1 juli is het EU Digital COVID-certificaat in werking getreden. Het is een document dat reizen tussen EU-landen mogelijk maakt met het bewijs dat de persoon is ingeënt tegen COVID-19, is hersteld van de ziekte of een negatieve test heeft gehad van de afgelopen 48-72 uur, zoals vastgesteld door de verschillende landen. U kunt het aanvragen op het volgende: link.
 • Inkomende vluchten vanuit Brazilië en Zuid-Afrika zijn beperkt, behalve voor onderdanen of inwoners van ons land en Andorra. Mensen wiens land van herkomst van reizen naar Spanje de Republiek India is, moeten 10 dagen in quarantaine blijven na hun aankomst in Spanje, of voor de duur van hun verblijf als dit korter is. Deze periode kan eerder eindigen als op de zevende dag de persoon wordt getest op acute infectie met negatief resultaat.

Waar kan ik een COVID-test krijgen in Sitges?

 • Polikliniek Sitges biedt een covid-test. Antigeentest, met afspraak en resultaten binnen 15 minuten voor 40 €. U moet vroeg boeken omdat slots momenteel erg snel gaan. PCR-tests duren langer en u moet een vroege ochtendafspraak maken.
 • Synlab in het nabijgelegen Castelldefells biedt ook een covid-test aan.
 • Echevarne-kliniek in Castelldefels 5 minuten van het treinstation. Geen apt nodig. Resultaten voor snelle stroomtest in 20 minuten
 • Serveis Medic Penedes  klinieken hebben in Vilanova en Vilafranca. Ze bieden een 24-uurs service. Test genomen om 10.00 uur, normaal terug voor middernacht. Resultaatservice is in het Engels en levering is elektronisch.

Ik ben van plan om in de zomer van 2021 op bezoek te komen, zal het dan druk zijn in Sitges? Is het veilig?

Sinds de vroege zomer keert het leven terug naar een nieuwe normaliteit. Bars en restaurants zijn open. Stranden zijn ook open. Muziekbars zijn heropend tijdens het San Juan Weekend, maar zijn vanaf vrijdag 9 juli voor 15 dagen gesloten.

Momenteel (begin juli) ziet Sitges een piek in overdracht bij jongere groepen, maar de vaccinatiegraad is hoog en de ziekenhuisopnames zijn nog steeds laag. De beslissing om te reizen hangt echter ook af van uw gezondheidstoestand. Als u zich in een risicocategorie bevindt, moet u uw opties zorgvuldig overwegen en moedig alle bezoekers aan om te vaccineren voordat we naar ons dorp reizen. We raden u aan om een hotel or appartement met een flexibel annuleringsbeleid.

Hotel Calipolis Zwembad

Het Hotel Calipolis biedt geweldige kamers aan zee en een unieke locatie in Sitges.

Zijn de stranden van Sitges open?

Stranden zijn momenteel open voor het publiek. Sociale afstand wordt afgedwongen en er moet een afstand van 2 meter worden aangehouden. Momenteel moeten maskers worden gebruikt op weg van en naar het strand, maar NIET tijdens het zonnebaden.

Boek een hotelkamer aan het strand, The Hotel Calipolis biedt een fantastisch uitzicht!

Bears Week September Edition gaat door, met enkele wijzigingen die nog moeten worden bevestigd.

Evenementen in Sitges voor zomer 2021

OPMERKING: veel mensen stellen hun vakantie uit tot eind augustus van september, maar mensen boeken van tevoren en sommige hotels zijn al volgeboekt voor belangrijke evenementen. Het betekent ook dat er er zijn nog enkele geweldige tarieven beschikbaar voor juni en juli.

Momenteel. grote bijeenkomsten zijn niet toegestaan. De volgende evenementen zijn bevestigd door de gemeenteraad en zullen opereren onder verminderde capaciteitsbeperkingen die dichter bij het begin van elk evenement zullen worden bepaald:

 • 4 - 13 juni, Corpusfestival (Flower Carpets op de 6e)
 • 14 juni tot 1 juli - Sitges Gay Film Festival - Mostra de Cinema LGTBIQ +
 • 3 tot 11 september - Bears Week, Septembereditie

Gay Pride Sitges kan later in de zomer plaatsvinden. Er zijn besprekingen gaande over een alternatief programma op basis van de voortgang van de huidige situatie. We verwachten hier pas half juni een update van.

Voor meer informatie over de situatie in Sitges Download de app en volg onze Facebook Pagina.

Verblijf voor minder in het Hotel Subur in Central Sitges!

Hotel Subur ligt in het hart van Sitges, recht tegenover het homostrand en biedt veel waar voor uw geld, eenvoudige schone kamers en een heerlijk ontbijt.

Hotel Subur Sitges