Advies over reizen in Sitges

Gay Sitges Guide brengt u up-to-date informatie over Sitges wanneer en wanneer we deze ontvangen over de reissituatie in Spanje.

Advies over reizen in Sitges

UPDATE - januari 2021

 • Reizigers uit de Europese Unie, Australië, China, Zuid-Korea, Japan, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand en Uruguay mogen allemaal Spanje binnenkomen zonder quarantaine te hoeven ondergaan. Aankomsten uit het VK zijn echter beperkt tot 2 februari 2021, behalve voor Spaanse staatsburgers en legale inwoners van Spanje.
 • Bezoekers uit andere landen mogen niet binnenkomen, tenzij ze speciale toestemming krijgen van de Spaanse regering.
 • Alle reizigers naar de Canarische Eilanden, ongeacht waar ze vandaan komen, hebben een antigeen nodig test afgenomen binnen 72 uur na vertrek om in te checken in hun accommodatie.
 • Momenteel zijn alle bars en clubs in Catalonië gesloten. Restaurants mogen open zijn voor ontbijt en lunch. Alle restaurants sluiten om 15.30 uur. Carnaval in Sitges wordt een virtueel evenement.

HOE KOMT U IN CATALONIË

Aankomsten in Catalonië kunnen gedaan worden met het vliegtuig, via de internationale luchthavens Josep Tarradelles, Barcelona El PratGerona-Costa Brava en Reus, evenals per spoor en over de weg.

Momenteel wordt de activiteit op Josep Tarradelles Barcelona-El Prat Airport omgeleid naar Terminal 1, waar naar verwachting alle activiteiten geconcentreerd zullen zijn vanaf 1 december. Meer informatie is te vinden Op deze link.

U kunt meer informatie over de luchthavens van Catalonië vinden op het AENA website.

Momenteel mogen schepen en cruises geen Catalaanse havens binnenkomen. Voor meer informatie kunt u de officiële website van de Haven van Barcelona.

Toegangscontrolemaatregelen bij toegangspunten van het land

1. Alle reizigers die van buiten Spanje komen, per lucht- of zeetransport, moeten een elektronisch volksgezondheidsformulier invullen voordat ze aan hun reis beginnen. Deze is te vinden op het Volgende link  of via de applicatie SPAIN TRAVEL HEALTH-SpTH (Android en Appel). Na voltooiing wordt een QR-code naar de reiziger gestuurd die bij aankomst in het land moet worden getoond. Alle maatschappijen of verkopers van kaartjes moeten reizigers aan het begin van het verkoopproces informeren over de verplichting om het volksgezondheidsformulier op de luchthaven of haven van bestemming te overleggen.

2. Het is ook verplicht om een PCR-test voor SARS-CoV-2 met een negatief resultaat uitgevoerd binnen 72 uur voor aanvang van de reis voor al die passagiers uit landen die als risicogebied worden beschouwd. In die zin worden als risicogebieden beschouwd al die territoria en staten met een cumulatieve incidentie van gevallen groter dan 150 per 100.000 inwoners in de 14-daagse projectie of, in het geval van de Europese Unie (inclusief het Verenigd Koninkrijk), die landen aanbevolen door de Europese Raad.

3. Voordat passagiers het land binnenkomen, moeten passagiers die per vliegtuig of over zee aankomen een documentencontrole doorstaan, een visuele controle van de toestand van de passagier en een temperatuurcontrole die routinematig zal worden uitgevoerd om diegenen te identificeren met een temperatuur van 37.5 ° C of hoger.

4. Reizigers die worden verdacht van COVID-symptomen of andere transmissiepathologieën, op basis van het volksgezondheidsformulier of de uitgevoerde controle, zullen worden onderworpen aan een nieuwe gezondheidsbeoordeling om te bepalen of ze een risico vormen voor de volksgezondheid. Indien bevestigd, worden gezondheidswaarschuwingsprotocollen geactiveerd om de reiziger door te verwijzen naar het aangewezen gezondheidscentrum.

HOE KAN IK ROND CATALONIË REIZEN

Momenteel is het binnenkomen en verlaten van mensen uit Catalonië beperkt vanwege de perimetersluiting die is afgekondigd door de Catalaanse regering. Bovendien is tijdens het weekend de in- en uitgang van elke gemeente beperkt, van vrijdag 6 uur tot maandag 6 uur.

Er is ook een beperking op nachtmobiliteit die het verkeer van mensen tussen 10 uur en 6 uur niet toestaat.

U kunt de uitzonderingen op deze beperkingen bekijken op deze link.

Tegelijkertijd moet worden opgemerkt dat maskers verplicht zijn in voertuigen, zoals auto's, bussen of treinen, en in trein- en busstations.

Treinen 

Treinlijnen in heel Catalonië werken normaal.

taxi's 

Ze werken normaal, hoewel er in gebieden buiten de grote steden enkele beperkingen kunnen gelden.

Kijk voor meer informatie over de staat van taxi's in de omgeving van Barcelona en omgeving deze link.

Openbaar vervoer in Barcelona 

Openbaar vervoer in Barcelona loopt met normaliteit.

Bus

Buslijnen functioneren normaal, hoewel in specifieke lijnen enkele beperkingen of wijzigingen in schema's moeten worden verwacht.

Relevante gezondheidsindicaties en aanbevelingen:  

  • Verplicht gebruik van maskers.
  • Gebruik geen openbaar vervoer als iemand zich onwel voelt.
  • Vermijd waar mogelijk spitsuren.
  • Was uw handen bij het verlaten van een plaats zo snel mogelijk met zeep of hydroalcoholische gel.
  • Bewaar de veiligheidsafstand en ga niet op stoelen zitten tegenover andere gebruikers.
  • Respecteer de veiligheidsafstanden en de volgorde als u in de rij staat, bij haltes of stations. Mocht het voertuig zijn maximale bezetting bereiken, wacht dan tot de volgende komt.
  • Buschauffeurs verkopen geen kaartjes meer bij de bus. Je moet ze van tevoren kopen.

TOERISTISCHE AANBIEDING EN MAATREGELEN IN DE STAAT VAN CATALONIË

Momenteel bevindt Catalonië zich in een tijd van ontkalkingsbeperkingen, die verband houden met de permanente controle van de epidemiologische situatie, zodat de maatregelen om de 15 dagen worden herzien om ze te verminderen, te handhaven of te verhogen, afhankelijk van de evolutie van de pandemie in zijn grondgebied.

Accommodatie 

Alle accommodaties kunnen worden geopend en de regering van Catalonië en het Spaanse Instituut voor Toeristische Kwaliteit hebben hen voorzien van de respectieve protocollen om de veiligheid en de relevante gezondheidsmaatregelen te waarborgen.

Restaurants en bars

Bars en restaurants mogen open zijn van 6u tot 9u30 en van 1u tot 3.30u30 met een maximale bezetting van de binnenruimtes van 100% en XNUMX% voor terrassen.

De minimumafstand tussen de tafels moet 2 meter zijn en er zijn niet meer dan 4 personen per tafel toegestaan, behalve in die gevallen waarin ze uit dezelfde coëxistentiebel komen.

Handel

Winkels tot 800m2 mogen openen met een maximale capaciteit van 30%. Die winkels met een oppervlakte van meer dan 800m2 mogen open zolang ze de openingsruimte voor het publiek beperken tot de aangegeven limiet of lager.

Alle winkelcentra en locaties zijn gesloten en de activiteit van handelsbeurzen in heel Catalonië is stopgezet.

Bezoeken aan musea, monumenten, andere culturele locaties en evenementen 

Het is toegestaan ​​om tot 50% van zijn capaciteit open te stellen voor openbare musea en tentoonstellingszalen, evenals bioscopen, theaters, auditoria en concertzalen tot 50% van zijn maximale capaciteit en nooit meer dan 500 personen.

De activiteiten van beurzen en themaparken, vrijetijdsruimten zoals casino's, bingo en recreatieruimtes, congressen, congressen en grote festivals van de gemeenten worden opgeschort.

MAATREGELEN MET BETREKKING TOT VEILIGHEIDSAFSTANDEN, MASKERS, VERGADERINGEN OF CAPACITEIT

Veiligheidsafstand:

Er wordt gevraagd om een ​​veiligheidsafstand tussen personen van 1.5m en een veiligheidsruimte van 2.5m2 per persoon aan te houden.

Afstanden van minder dan 1 meter zijn niet binnenshuis toegestaan, behalve tussen mensen die in een groep reizen of regelmatig nauw contact hebben.

Maskers: 

Het gebruik van gezichtsmaskers is verplicht voor iedereen ouder dan 6 jaar wanneer hij buiten op straat en buitenshuis is, evenals in elke openbare ruimte buiten of binnen en tijdens het gebruik van het openbaar vervoer.

Het gebruik van gezichtsmaskers is niet verplicht voor mensen die lijden aan enige vorm van ademhalingsziekte of moeilijkheden die kunnen worden verergerd door het gebruik van een dergelijk gezichtsmasker.

Er zijn enkele uitzonderingen tijdens het sporten, tijdens het eten of drinken, op het strand of in het zwembad en terwijl je omringd bent door de mensen in je huishouden.

Kijk voor meer informatie op de website van de gezondheidsafdeling van de Catalaanse regering.

Bijeenkomsten en bijeenkomsten:

Bijeenkomsten en bijeenkomsten zijn toegestaan ​​zolang er geen mensenmassa bij betrokken zijn of de maximaal toegestane capaciteit overschrijdt. Het wordt aanbevolen om sociale bijeenkomsten buiten de coëxistentie-groepen te beperken en bijeenkomsten mogen niet meer dan 6 personen bevatten.

Tabaksgebruik en dergelijke:

Roken is niet toegestaan ​​op de openbare weg of in buitenruimtes wanneer een minimumafstand van 2 meter tussen mensen niet gerespecteerd kan worden.

Wordt Sitges Carnival 2021 geannuleerd?

Ja en nee! Alle grote massa-bijeenkomsten voor Carnaval 2021 zijn geannuleerd. Op zondag en dinsdag is er geen hoofdparade. De Carnival Commission heeft plannen om sociaal verre evenementen te organiseren, maar zal zeker geen massabijeenkomsten omvatten.

Het is nog niet duidelijk hoe de situatie zich zal ontvouwen met betrekking tot de bars van Sitges en hun jaarlijkse feesten en carnavalsfestiviteiten. Zodra dingen duidelijk worden, zorgen we voor een update.

Ik ben van plan om in de zomer van 2021 op bezoek te komen, zal het dan druk zijn in Sitges? Is het veilig?

Dit is de meest voorkomende vraag die we van bezoekers hebben. We verwachten pas in het vroege voorjaar (mogelijk Pasen) een terugkeer naar normaal in Sitges en zelfs dan is het niet zeker welke landen mogen reizen en welke beperkingen zullen gelden.

Binnenlandse reizen zullen waarschijnlijk iets eerder beginnen, gevolgd door internationale bezoekers.

Sitges heeft het afgelopen jaar aan alle COVID-voorschriften voldaan en de naleving zal in de toekomst worden voortgezet om de veiligheid van bezoekers te garanderen. Het is zeer waarschijnlijk dat de capaciteitsbeperkingen in bars, winkels, restaurants en stranden minimaal de komende 6 maanden van kracht zullen blijven.

De beslissing om te reizen hangt ook af van uw gezondheidstoestand. Als u zich in een risicocategorie bevindt, moet u uw opties zorgvuldig overwegen. L. We raden u aan een hotel or appartement met een flexibel annuleringsbeleid.

Hotel Calipolis Zwembad

De Hotel Calipolis biedt geweldige kamers aan zee en een unieke locatie in Sitges.

Zijn de stranden van Sitges open?

Momenteel zijn de stranden open voor alle activiteiten. De stranden van Sitges zijn op 2 juni geopend om te zonnebaden.

Boek een hotelkamer aan het strand, The Hotel Calipolis biedt een fantastisch uitzicht!

Bears Week September Edition gaat door, met enkele wijzigingen die nog moeten worden bevestigd.

Welke evenementen zijn geannuleerd / uitgesteld?

Het Sitges Tapas Festival, The May Bear Week en Sitges Pride zijn allemaal uitgesteld. De straatdecoraties van Corpus Flower Festival zijn geannuleerd.

Vanaf 21 juli Sitges Bears Week - De organisatoren hebben van de gemeente vernomen dat het berendorp aan de zee niet is toegestaan, maar aangezien veel mensen al reizen voor het evenement, hebben de organisatoren gezegd dat ze zullen werken aan andere evenementen die zorg voor sociale afstand.

Een officiële verklaring luidt: “Beste vrienden, zoals we hebben gerapporteerd, aangezien de situatie van COVID19 op verschillende plaatsen anders vordert. De Bears Sitges Association heeft besloten om dit jaar geen eigen activiteiten bijeen te roepen. Echter, voor de vele beren die hebben besloten om uw vakantie in Sitges te behouden, hebben enkele van onze sponsors en vrienden besloten om een ​​aantal activiteiten, diensten en speciale aanbiedingen voor jullie allemaal aan te bieden "

Dus in wezen, terwijl het berenweekdorp en de evenementen zijn geannuleerd, zal Sitges nog steeds open zijn voor zaken en zullen veel beren tijdens deze data bezoeken.

Fiesta Mayor heeft ook alle traditionele dansen en straatparades geannuleerd en werkt aan een nieuw evenementenprogramma.

Heeft u datums voor Sitges-evenementen in 2021?

Volg onze voor meer informatie over de situatie in Sitges Facebook Pagina.

Verblijf voor minder in het Hotel Subur in Central Sitges!

Hotel Subur ligt in het hart van Sitges, recht tegenover het homostrand en biedt veel waar voor uw geld, eenvoudige schone kamers en een heerlijk ontbijt.

Hotel Subur Sitges