Naar Sitges 2020 Barcelona, ​​Spanje

Sitges ligt op slechts 30 minuten van de internationale luchthaven El Prat in Barcelona. De luchthaven wordt goed bediend door Europese en wereldwijde luchtvaartmaatschappijen.

Naar Sitges gaan

Sitges is de perfecte uitvalsbasis om Barcelona te bezoeken, met treinen die ongeveer elke 20 minuten rijden.

SItges is goed bereikbaar per spoor, over de weg en door de lucht, waardoor het een zeer gemakkelijke bestemming is om te bezoeken. De luchthaven van Barcelona is een van de modernste van Europa en de trein vanaf de luchthaven en het dorp is snel en efficiënt. Er zijn ook regelmatige busdiensten van en naar de luchthaven en het centrum van Barcelona.

Covid 19 - Belangrijke informatie

Houd er rekening mee dat de Mon Bus nu “Plana Autocars” heet. Er is een speciale dienstregeling voor de huidige Covid-situatie.

Als je aankomt in Terminal 2 en de trein naar Sitges wilt nemen, moet je de metro nemen naar het treinstation El Prat (Luchthaven). Neem de L9-lijn. De pendelbus tussen de luchthavens rijdt niet vanwege Covid 19.

De meeste bezoekers van Sitges komen aan via Barcelona's Aeroport del Prat, dat op ongeveer 20 km van Sitges ligt. Om vanaf de luchthaven naar Sitges te komen, zijn er drie opties: trein, bus en taxi.

Met de trein - Vanaf de luchthaven El Prat

Aankomst in Terminal 1 (Vueling en Major International Airlines)

Er zijn geen rechtstreekse treinen van Barcelona Airport naar Sitges. Daarom is het noodzakelijk om de RENFE-trein R2 Nord te nemen vanaf de luchthaven bij Terminal 1 en uitstappen bij de eerste halte genaamd El Prat de Llobregat. Vanaf hier kunt u de trein naar Sitges nemen.

Aankomst in Terminal 2 (de meeste goedkope luchtvaartmaatschappijen)

Als u aankomt in Terminal 2 (T2), kunt u niet rechtstreeks naar het treinstation lopen, aangezien het 4 km verderop ligt. U moet een shuttlebus nemen van buiten de terminal. Vanaf hier kunt u de trein naar Sitges nemen.

Welke trein neem ik vanaf de luchthaven naar Sitges?

Eenmaal aangekomen bij het station El Prat de Llobregat, gaat u de roltrap op, slaat u linksaf en gaat u onmiddellijk de volgende roltrap af. Neem de trein die 'Vilanova G' of 'St. Vincenç de Calders ”op de voorkant. Let op de borden en stap uit bij de halte Sitges. Het duurt ongeveer 30 minuten.

Van Terminal 2 naar de luchthaven van Terminal 1 in Sitges komen

Passagiers die van de ene terminal naar de andere moeten gaan op de luchthaven van Barcelona, ​​kunnen de gratis transferbusdienst (kleur groen) nemen.

De pendeldienst rijdt als volgt:

- Van 5 uur tot 8 uur: elke 7-8 minuten.
- Van 8u tot 8u: elke 4 minuten.
- Van 8 uur tot 5 uur: elke 20 minuten.

De halte bevindt zich:

- Terminal 1: buiten de terminal. Niveau 0.
- Terminal 2: buiten de terminal. T2B, onder de brug

Reistijden:

- Van T1 naar T2 duurt de reistijd ongeveer 10 minuten en stopt bij "Arrivals".
- Van T2 naar T1 duurt de reistijd ongeveer 14 minuten en stopt bij "Vertrek".

Belangrijke aantekeningen:

Na 12 uur is uw enige optie The Mon Bus. * Houd er rekening mee dat de Mon-bus nu "Plana Autocars" heet. Het is de beste optie die nu vertrekt tussen Terminal B & C.

Met de taxi - vanaf de luchthaven El Prat

Er zijn tal van taxi's beschikbaar op de luchthaven, ongeacht hoe laat uw vlucht aankomt. Een taxi van het vliegveld naar Sitges kost net geen 70 euro, afhankelijk van het tijdstip, het aantal passagiers etc.

Met de bus - Vanaf de luchthaven El Prat

De MonBus (houd er rekening mee dat de Mon Bus nu "Plana Autocars" heet) rijdt van maandag tot en met vrijdag eenmaal per uur. Op zaterdag rijdt de bus elke twee uur. Op zon- en feestdagen rijden ze vier keer per dag. Voor details over de tijden en ticketprijzen van de MonBus Bus, kijk op de MonBus-website. Ga naar de 'Timetable Searcher' en toets 'Aeroport' in bij 'Sitges'. De opgegeven tijden zijn van maandag - vrijdag, zaterdag, zondag of nacht.

De nachtbus rijdt vier keer per uur van 00 uur tot 55 uur.

Voor details over de tijden van de MonBus check de MonBus-website. Ga naar de 'Tijdschemazoeker' en toets 'Aeroport' in op 'Sitges'. De opgegeven tijden zijn voor maandag - vrijdag, zaterdag, zondag of 's nachts. Het is belangrijk om dit te controleren, aangezien dit kan veranderen.

Bij uw terugkeer op de luchthaven vertrekt de bus van dichtbij het treinstation van Parc can Robert op Passeig de Vilafranca (net onder de brug na het belangrijkste toeristeninformatiekantoor van Sitges).

Met de trein - Vanaf het centrum van Barcelona

U moet de trein nemen vanaf station Sants of Paseo de Gracia. Neem de trein die op de voorkant "Vilanova G" zegt.

Treinen naar Sitges vanuit Barcelona rijden ongeveer elke twintig minuten, beginnend om 06:50 (vanaf Estacio de França) en eindigend om 18:50 vanaf Barcelona Sants). De reis duurt 46 minuten vanaf Estacio de França, 37 minuten vanaf Passeig de Gracia en 30 minuten vanaf Estacio Sants. Treintijden zijn onderhevig aan verandering - het is daarom het beste om de Officiële Renfe-website

Met de bus - Vanaf het centrum van Barcelona

Bussen naar Sitges vanuit Barcelona vertrekken overdag vanaf Plaza Espanya en Ronda Universitat. Ze worden gerund door een busmaatschappij genaamd MonBus. De reis van Ronda Universitat naar Sitges duurt 55 minuten en vanaf Plaza Espanya 45 minuten - hoewel dit in het weekend langer kan zijn omdat de bus meer stopt. De bussen rijden via de luchthaven van Barcelona (El Prat de Llobregat).

De nachtbussen hebben een andere naam - ze heten niet MonBus en krijgen gewoon de nummers N30, N31 of N32. Ze lopen vanaf Plaza Catalunya in plaats van Ronda Universitat of Plaza Espanya. De reis met de nachtbus is korter omdat deze rechtstreeks van Barcelona naar Sitges gaat, met een reistijd van 35 minuten.

Met de taxi - vanaf het centrum van Barcelona

Sitges ligt ongeveer 42 km ten zuiden van Barcelona. Een taxirit duurt ongeveer 40 minuten en kost ongeveer € 85.00.

Onze aanbeveling is om de bus of een taxi vanaf het vliegveld naar Tarragona Station te nemen.

* Tijden onder voorbehoud - maandag t / m vrijdag: 07:25, 08:25, 09:25, 12:55, 13:55, 14:55, 17:55, 18:55 en 19:55.

Info - 0034. - Tarief EUR 977
Neem anders een taxi - Tarief EUR 15 ongeveer

Optie 1 - Meer treinen, maar één wijziging.

Bij Tarragona heb je twee keuzes - Optie 1 - Neem de trein naar San Vicencs de Calders. Je verlaat het station en gaat naar buiten naar het lokale treinplatform dat in de open lucht is. Stap daar over op de trein van Sitges (zesde halte). Treinen naar Sitges rijden elke 15 minuten.

Optie 2 - Minder treinen maar rechtstreeks naar Sitges.

Treinen vanuit Tarragona zijn ook erg frequent. U gaat naar het noorden, richting Barcelona. Koop een kaartje rechtstreeks naar Sitges. De prijzen variëren in Spanje, afhankelijk van het type trein, dus een rechtstreekse ticket wordt aanbevolen.
Niet alle treinen stoppen in Sitges, dus vraag het zeker.

De hele reis duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Neem een ​​taxi naar station Girona en neem vanaf daar de trein naar station "Sants". Daar kunt u de trein naar Sitges nemen.

Treinen van Girona naar Barcelona duren ongeveer 1'20 / 1'30 uur. Er zijn er een paar die maar een uur duren. Dan moet je de treintijd van Sitges toevoegen. Verwacht 2'30 uur. van de totale tijd, inclusief de pauze tussen de trein van Girona en die van Sitges, bij Sants Estació.

- Girona naar Sants (ongeveer EUR 6)
- Sants naar Sitges (ongeveer EUR 4.50)

  • Het vliegveld

    De terminal bij El Prat is meer een winkelcentrum dan een luchthaven. Internationale topmerken hebben prachtige winkels en de prijzen zijn behoorlijk concurrerend. Degenen die roken zullen ook genieten van het buitenterras waar u kunt zitten en van de zon kunt genieten, een sigaret kunt roken en tot rust kunt komen terwijl u wacht op uw vertrekkende vlucht.

  • Safety First

    Wees voorzichtig als u met de trein naar Sitges komt. Hoewel veilig, is de trein een toevluchtsoord voor zakkenrollers. Een van de meest voorkomende trucs is dat iemand zal proberen je met je koffers in de trein te helpen of als vrijwilliger zal helpen met aanwijzingen, terwijl een van hun handlangers in je zak pakt! Bederf het begin van uw vakantie niet. Houd uzelf en uw bagage, portemonnees en paspoorten bij de hand.

  • Reus en Girona

    Reus en Girona worden op de markt gebracht als "dichtbij Barcelona". De realiteit is dat de luchthavens nogal ver van Sitges liggen en er geen directe route is. Als je kunt, vlieg dan van en naar El Prat. Het "goedkope ticket" naar de luchthaven zal binnenkort in het niet vallen bij uw taxi- of bustarief. En als u een vroege terugvlucht heeft, is een dure taxi naar die luchthavens wellicht uw enige optie.

Kaart van het treinstation van Sitges & Bushalte

Sitges is vrij compact, dus of u nu voor een dag of voor uw hele vakantie op bezoek bent, het treinstation en de bushaltes zijn normaal gesproken minder dan 15 minuten lopen naar uw hotel of het dichtstbijzijnde strand.

Aanbevolen Hotels in Sitges

De meeste hotels in Sitges liggen in het centrum van het dorp. De beste opties zijn aan de kust met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Dolce Sitges
5 Star Luxury

Hotel Dolce SitgesBooking.com

Gelegen op een 10 minuten taxirit van het centrum van de stad, dit is het enige 5-sterrenhotel in Sitges en een van de beste!

Hotel MiM, 4 Star
Stijlvol en verfijnd

Hotel Mim SitgesBooking.com

Nieuw, 4-sterrenhotel in het hart van Sitges met prachtige kamers, een skybar met zwembad en een prachtige dagspa om te ontspannen!

Hotel Medium, 3 sterren
Geweldig zwembad en locatie

Hotel Middelgroot SitgesBooking.com

Hotel Medium ligt in het hart van Sitges, op slechts enkele seconden van het stadscentrum met een geweldig zwembad.

Hotel ME, 4 sterren
Luxe en luxe optie

Hotel ME Terramar SitgesBooking.com

Hotel ME Terramar Sitges is een van de beste hotels in Sitges met een eigen strandclub en grote kamers.

Meest populaire appartementen

Onze lezers beoordelen de volgende appartementen consequent met 8+. Boek een flexibel tarief. Kies uit een reeks studio's, appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers en penthouses, met lokale hulp bij het inchecken.

Groepsappartementen in Sitges

Appartement aan het strand in Sitges

Reeks appartementen aan zee met geweldige balkons.

Geschikt voor maximaal 6

Vanaf € 89 / nacht 

Destiono appartementen

Casa Esmeralda Sitges appartement

Luxe appartementen met geweldige voorzieningen en designstijl.

Selectie van 1, 2 en 3 slaapkamers.

Vanaf € 99 / nacht

1840 Apartments

1840 Apartments

Mooie selectie appartementen in een gerestaureerd gebouw.

Selectie van 1, 2, 3 en 4 slaapkamers.

Vanaf € 70 / nacht

Stedelijke Suite Appartementen

Prachtige appartementen in het hart van Sitges met uitstekende voorzieningen.

Van 2 tot 5 gasten.

Vanaf € 100 / nacht

Vluchtdeals naar Sitges / Barcelona

Vind de goedkoopste ticketprijs naar Sitges!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Deel deze pagina!

Stuur dit naar een vriend