Mogen we voorstellen - Wat te drinken voor oudejaarsavond ...

Spaanse Cava

Als u oudejaarsavond in Spanje doorbrengt en van plan bent een glaasje bubbels te zien in het nieuwe jaar, mogen we u dan wat advies geven? Cava, cava, cava! Ja, degenen onder u die bekend zijn met reizen naar Catalonië, zullen Cava goed kennen. Goedkoper dan zijn pretentieuze Franse zus en veel minder zelfingenomen dan zijn Californische neven, Cava is een van de meest veelzijdige wijnen en wordt geproduceerd in de regio Penedès sinds de Grieken zich hier in de oudheid vestigden.

Flessen beginnen bij 1.50 euro, maar we raden Segura Viudas 'Reserva Heredad aan, die wordt verkocht in een fles met een zeer decoratieve metalen ring rond de bodem van de fles en een metalen kuif aan de zijkant. Cava moet heel koud worden geserveerd om er echt van te genieten. Serveer in champagneglazen met gekoelde fluit, zodat de bubbels langer meegaan, omdat ze verder moeten reizen voordat ze het oppervlak breken. Zet de glazen minimaal een half uur in de vriezer voordat je ze gaat gebruiken. Gekoelde glazen helpen de cava koud te houden.

Spaanse Cava

Je kunt natuurlijk altijd wachten tot later op de avond en jezelf een galss Tequila of twee inschenken… of zelfs een hele fles vol… Het is tenslotte het nieuwe jaar. Vraag het maar aan deze jongens die afgelopen augustus een verjaardag vierden in Trailer toen er 2 flessen werden geconsumeerd. Au!