Zonnebank in Sitges - 5 toptips

Tan veilig

Het lijkt erop dat nogal wat jongens er deze week erg rood uitzien… dus zie er niet uit als een Spaanse Gamba! Hier zijn 5 onmisbare tips voor zonverzorging deze zomer:

1. Om erachter te komen hoe lang uw zonnebrandcrème meegaat, vermenigvuldigt u de tijd die u nodig heeft om te verbranden (zonder enige bescherming) met de SPF van het product om het aantal minuten bescherming dat u krijgt gelijk te stellen. Als een grove richtlijn: het duurt ongeveer 3-4 minuten voordat een heel eerlijke man is verbrand, terwijl een man met een olijfkleurige of mediterrane huid tot 10 minuten kan duren.

2. Wacht niet tot je je plekje op het strand hebt gevonden voordat je op de zonnebrandcrème klapt. Breng uw zonnebrandcrème altijd minimaal een half uur voordat u naar buiten gaat aan - het moet met uw huid reageren om het te laten werken.

3. Vergeet niet om opnieuw een aanvraag in te dienen. De kans is groot dat je gaat zwemmen of zweten als je buiten in de zon bent, dus zorg ervoor dat je regelmatig bijvult, want veel crèmes zullen van je huid glijden.

4. Neem pauzes. Bak jezelf niet van zonsopgang tot zonsondergang. Ga elk uur op zoek naar schaduw. En een drankje.

5. Een aftersun is net zo essentieel als een zonnebrandcrème. Het helpt niet alleen om schade veroorzaakt door UV-blootstelling te herstellen, maar het kalmeert ook geïrriteerde huid en roodheid. Sommige aftersuns zullen je bruine kleur zelfs verlengen.