SDe officiële opening van de Pride vond plaats in Hotel Calipolis met meer dan 100 genodigden, hoogwaardigheidsbekleders, raadsleden en pers. Het evenement, nu in zijn 6e jaar, zal meer dan 50,000 mensen naar Sitges lokken gedurende 5 dagen van 18 tot 22 juni.

Onder verwijzing naar een speciale studie uitgevoerd door de plaatselijke raad in samenwerking met de Universiteit van Barcelona, ​​voorzitter van AFGAL (de vereniging die verantwoordelijk is voor de productie en promotie van trots), verwees Luis Enriquez naar de gemiddelde uitgaven per dag per persoon tijdens het evenement. Elke gast besteedt gemiddeld EUR 200 per dag in Sitges, waardoor het een van de belangrijkste economische evenementen is om bij te dragen aan de lokale gemeenschap.

De heer Enriquez herinnerde de gasten er ook aan hoe belangrijk het is om Sitges internationaal als homovakantiebestemming te blijven promoten, aangezien steden, toeristenorganisaties en overheden zich wereldwijd steeds meer op de homomarkt richten. Hij ontving ook belangrijke onderscheidingen voor Sitges in 2015, waaronder speciale erkenning door Lonely Planet voor Sitges als de top 5 van homobestemmingen ter wereld en een CNN-rapport waarin Sitges wordt genoemd als een van de beste bestemmingen voor homo-huwelijksreizigers wereldwijd.

Sitges Pride wordt afgesloten met een verbluffende parade op zondag 21 juni. Bezoek voor meer informatie www.gaypridesitges.com

Verblijf voor minder in het Hotel Subur in Central Sitges!

Hotel Subur ligt in het hart van Sitges, recht tegenover het homostrand en biedt veel waar voor uw geld, eenvoudige schone kamers en een heerlijk ontbijt.